Expansion
Expansion
Expansion

Voldoen aan wet- en regelgeving met Records Management

Wil je voldoen aan wet- en regelgeving door tijdig documenten te vernietigen? Met Records Management van Xtendis kun je eenvoudig de levenscyclus van documenten beheren.

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Records Management (RMA) met Xtendis

Xtendis is wellicht bekend als document management systeem. Maar wist je dat onze software ook op het gebied van records management de nodige functionaliteiten bezit?

 1. Met het platform Xtendis bewaar je naast digitale documenten, ook andere bestanden waaronder e-mails, afbeeldingen, geluidsfragmenten, en beeldmateriaal in de digitale omgeving.
 2. Bovendien slaat Xtendis de informatie op die samenhangt met de levenscyclus van een object en het beheer ervan. Van bestandscreatie tot -vernietiging.

Xtendis zorgt ervoor dat je kunt aantonen dat een specifieke gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Wetgeving kan een belangrijke reden voor jou zijn om met RMA aan de slag te gaan. De daadwerkelijke inhoud van een object is hierin van ondergeschikt belang.

Wat is Records Management precies?

Records Management met Xtendis zorgt ervoor dat je kunt aantonen dat een specifieke gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Je kunt immers the records (zoals e-mails en afbeeldingen) direct bovenhalen in je digitale archief. Wet- en regelgeving kunnen een belangrijke reden voor jou zijn om met Xtendis als record management systeem aan de slag te gaan. Zo kan jouw bedrijf de AVG-regels naleven met Records Management. De daadwerkelijke inhoud van een object is hierin van ondergeschikt belang.

Xtendis RMA geeft antwoord op de volgende vragen:

 • HOE is een bestand tot stand gekomen?
 • WAT moet er met het bestand gebeuren?
 • WIE is er verantwoordelijk voor het bestand?
 • WELK proces is gevolgd?

Records Management functionaliteiten van Xtendis

Beheer
Xtendis heeft een specifieke beheeromgeving, de cockpit, die jou in staat stelt om processen in te regelen, bewaar- en vernietigingstermijnen in te stellen, archieven of gedeelten ervan over te brengen. De cockpit omvat audit trail mogelijkheden om vast te stellen, wie, wat, wanneer gedaan heeft. Makkelijker kan Records Management niet!

Processen

Automatische importprocessen maken Records Management uiterst makkelijk. Zo kun je automatisch bestanden toevoegen aan Xtendis. Tijdens dit proces voegen we kenmerken toe waaruit het ontstaan ervan kunnen herleiden. In Xtendis kan je ook werkprocessen vastleggen. Deze zogenaamde workflows bepalen wat er met een bestand moet gebeuren zoals controleren, publiceren of goedkeuren.

Vindbaarheid
Xtendis maakt het mogelijk om vele kenmerken vast te leggen waarop een bestand kan worden teruggevonden. Per bestand leg je onder andere vast: de status, de eigenaar, de auteur, de datum van creatie en vernietiging, en de documentsoort. Hierdoor kan je informatie snel en gemakkelijk vinden en daarnaast aantonen wie ervoor verantwoordelijk is. Zo zorgt Xtendis voor optimaal informatiemanagement.

Versiebeheer
Ook versiebeheer is erg belangrijk. Xtendis zorgt ervoor dat je altijd weet welke versie van een object de meest recente is en wie hiervoor verantwoordelijk is. Een wijziging op een bestand leidt altijd tot een nieuwe (sub)versie zonder overschrijving van de vorige versie. Dit is handig voor de digitale duurzaamheid van het bestand. 

Archiveren
Tijdens het aanmaken van een nieuw document wijzigt Xtendis dit bestand automatisch naar een onwijzigbaar archiefformaat. Ook bepaal jij, bij vastlegging, de levensduur van het bestand. Zo voorkom je dat bestanden onnodig of onterecht lang bewaard blijven, hetgeen in strijd kan zijn met de geldende wetgeving.

Wat zijn de voordelen van Xtendis Records Management?

 • Automatische archivering, overbrenging en vernietiging van bestanden.
 • Beheeromgeving met audit trail mogelijkheden.
 • Optimale vindbaarheid van bestanden.
 • Integratiemogelijkheden met andere systemen.
 • Geïntegreerd versiebeheer.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die ons DMS Xtendis biedt op het gebied van Records Management? Of als normaal document management systeem (DMS)? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag. Bekijk ook onze Case Studies en zie welke bedrijven jou zijn voorgegaan!

Aan de slag

Wil je ook al jouw bedrijfskritische informatie in één systeem?