Expansion
Expansion
Expansion

Xtendis als vervanger voor SAP Content Server

SAP en het document management systeem Xtendis vullen elkaar goed aan. SAP ondersteunt processen. Xtendis zorgt voor de digitaal duurzame vastlegging van documenten die binnen en buiten deze processen een rol spelen.

Met Xtendis kunnen documenten makkelijk en snel opgeborgen en teruggevonden worden.

Naast financiële en beheervoordelen is het belangrijkste voordeel van deze combinatie, dat de documenten niet alleen door SAP kunnen worden gearchiveerd en geraadpleegd maar ook door andere toepassingen. 

De koppelingen tussen Xtendis en SAP kennen de volgende mogelijkheden:

 1. Xtendis kan SAP-gegevens gebruiken bij het archiveren van documenten. Zowel in Xtendis zelf als in de Connectoren (Xtendis importmodules) kan gebruik gemaakt worden van gegevens uit SAP. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld e-mailberichten gemakkelijk geïndexeerd worden.
 2. SAP kan documenten opvragen die in Xtendis gearchiveerd zijn. Dit kan zowel met de webservices als met de URL-gebaseerde WebLookUp. Binnen SAP kunnen zodoende ook documenten worden getoond die uit andere bronnen komen, zoals scanners, MS-Office, MS-Outlook en andere systemen.
 3. Xtendis kan de door SAP gegenereerde documenten volledig automatisch archiveren. SAP genereert vaak grote aantallen documenten. Deze kunnen dus automatisch in Xtendis vastgelegd worden.
 4. Xtendis kan gegevens van documenten herkennen en vastleggen in SAP. Deze optie wordt veel gebruikt voor het scannen, herkennen en boeken van binnenkomende facturen.
 5. Xtendis kan als vervanging dienen voor de SAP Content Server. Xtendis kan geleverd worden met een interface die compatibel is met SAP Content Server. Hierdoor kan SAP met Xtendis communiceren alsof het de SAP Content Server is. Documenten uit een bestaande SAP Content Server kunnen gemigreerd worden naar Xtendis. 

Xtendis kan niet alleen eenvoudig met SAP worden gekoppeld, maar ook met andere systemen. Hierdoor kunnen documenten zowel in SAP als bijvoorbeeld in de MijnOmgeving van de website gebruikt worden.

Referenties

Expansion implementeerde de SAP-Xtendiskoppeling bij onder meer:

 • PostNL
 • NKI-AvL
 • LG Packaging
 • Sodexo

Wil je meer weten?


  Aan de slag

  Wil je ook al jouw bedrijfskritische informatie in één systeem?