Expansion
Expansion
Expansion

Xtendis de standaard voor digitale pensioendossiers

Expansion is met het digitale archiefplatform Xtendis marktleider voor digitaal opslaan van deelnemersdossiers, ook wel pensioendossiers genoemd. Vele grote en minder grote bedrijfspensioenfondsen archiveren hun deelnemersdossiers en andere documenten in Xtendis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Is Xtendis geschikt voor pensioenfondsen?

Xtendis is bij uitstek geschikt voor pensioenfondsen. Pensioenfondsen ontvangen en produceren heel veel documenten. Veel van deze documenten hebben betrekking op de deelnemers en moeten worden gearchiveerd in de digitale deelnemersdossiers. Door deze documenten met Xtendis digitaal op te slaan, bespaart men veel tijd zowel bij het opbergen als bij het terugzoeken van de documenten en de dossiers.

Naast deelnemersdossiers archiveren pensioenfondsen ook financiële en/of bestuurlijke documenten in Xtendis.

Kan Xtendis geïntegreerd worden met pensioensoftware?

Xtendis wordt meestal gekoppeld aan de software voor pensioenadministratie waardoor een geïntegreerd digitaal archief ontstaat. Hierdoor besparen pensioenfondsen nog meer tijd bij zowel het terugzoeken als archiveren. Xtendis kan gegevens uit het pensioensysteem gebruiken waardoor bijvoorbeeld voor iedere deelnemer uit het pensioensysteem automatisch een digitaal deelnemersdossier in Xtendis wordt aangemaakt en bijgewerkt.

Doordat alle documenten en dossiers dankzij het digitale Xtendis archief direct beschikbaar zijn, kunnen de fondsen ook de dienstverlening aan alle betrokken partijen optimaliseren. 

Koppeling website portaal

De portalen en websites van pensioenfondsen hoeven bij gebruik van Xtendis zelf geen documenten te bewaren. Door gebruik te maken van de uitgebreide koppelingsmogelijkheden kunnen portalen de documenten rechtstreeks uit Xtendis halen. Uiteraard vindt de uitwisseling van privacygevoelige gegeven plaats via beveiligde protocollen.

Referenties

Een groot aantal pensioenfondsen gebruikt Xtendis voor het digitaal archiveren van deelnemersdossiers (maar ook contracten et cetera). Klik op een onderstaand klantlogo voor het kunnen downloaden van een casestudy.

Pensioenfonds Campina logo

Wat zijn de voordelen?

 • tijdsbesparing dankzij digitaal archiveren van dossiers
 • documenten met één druk op de knop opvraagbaar
 • complete dossiers
 • ontlasting primaire applicatie/portaal
 • archief beschermd tegen calamiteiten zoals brand- en wateroverlast
 • besparing archiefruimte

Veel gemaakte koppelingen met pensioensystemen

Dankzij de open architectuur is het platform Xtendis gemakkelijk te integreren in bestaande geautomatiseerde omgevingen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om Xtendis te koppelen aan andere applicaties binnen jouw organisatie. Voor pensioenfondsen hebben wij standaardkoppelingen gerealiseerd met onder meer Lifetime van Inotime, Innovact van Paramide Finance en MAIA van Keylane Actuera.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

  Lees ons privacy statement als je wilt weten hoe wij met jouw gegevens omgaan.

  Aan de slag

  Wil je ook al jouw bedrijfskritische informatie in één systeem?