Met DMS Xtendis over op elektronisch cliëntendossier

U denkt in dossiers en mappenstructuren. Zo bent u gewend te werken, dan wel opgevoed door de Windows-omgevingen die ons door de jaren heen zijn voorgehouden. Dit geeft structuur maar heeft als nadeel dat het nogal star is. Dit kan ook anders. Met een elektronisch cliëntdossier in document management systeem Xtendis!  Bekijk hieronder de animatiefilm.

Wat is een cliëntdossier?

Een dossier is niets anders dan een ordening van documenten op basis van gemeenschappelijke kenmerken.

Binnen het Xtendis DMS laten we de traditionele manier van denken hierin los. De mappenstructuren “slaan we plat” in kenmerken. Het toekennen van deze zoekingangen aan een document maakt het voor u mogelijk om op diverse manieren bij uw documenten te komen. Een veldnaam “klant” zorgt bij de invulling ervan, dat u alle documenten in dit specifieke “klanten-dossier” aantreft. Er is immers voor alle documenten een gemeenschappelijk kenmerk, namelijk de klantnaam. Zie hier, uw digitale cliëntdossier!

Uw cliëntdossier met meerdere kenmerken

Natuurlijk is het in sommige gevallen wenselijk de traditionele “hangmap-met-de-blauwe-omslag” na te bootsen in een digitale omgeving. En dat doen we dan ook. Binnen Xtendis is het mogelijk om een specifieke dossierlaag aan uw documenten toe te voegen. Precies zoals u dat gewend bent vanuit het verleden. Wel zo gemakkelijk!

360 graden klantbeeld met digitale cliëntdossiers

Met een digitaal cliëntdossier realiseert u een 360 graden klantbeeld. Een digitaal cliëntdossier kan zich vullen door scanning van papier, koppeling van Office-documenten waaronder e-mail, en door de koppeling vanuit andere primaire systemen. Niet voor niets baseren veel van onze klanten hun klantenservice in de frontoffice dan ook op Xtendis als digitaal klantenarchief. 

Xtendis laat zich uitermate eenvoudig koppelen met andere systemen. Een digitaal cliëntdossier is optimaal te autoriseren. Tot op documentniveau bepalen wij samen met u wie wat mag zien. Zo geeft u uw klanten in een handomdraai toegang tot hun eigen documenten in bijvoorbeeld een portalomgeving. Uw primaire systeem toont zo de inhoud van dit veilige, complete en geautoriseerd toegankelijke digitale dossier op een transparante manier in een cliëntportaal.

Wilt u vrijblijvend meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen in een cliëntportaal, of digitaal cliëntdossier?

Vul contactformulier in