Wat is digitale factuurverwerking?

Digitale factuurverwerking is het verwerken van binnenkomende facturen in digitale vorm. Traditionele factuurverwerking werkt met papieren facturen of facturen die per e-mail worden verspreid; dit systeem is tijdrovend en de kans op fouten is groot door de herhaalde handmatige handelingen van de betrokken medewerkers. Er is ook snel kans op invoerfouten of zelfs inkomende facturen die per ongelijk verdwijnen! Deze handmatige factuurverwerking kost dus erg veel tijd.

Met digitale verwerking van facturen wordt de factuur digitaal verwerkt en opgeslagen. Arbeidsintensieve handelingen worden vervangen door geautomatiseerde factuurverwerking. Zodra de factuur in het systeem staat, raak je die niet meer kwijt. Je hebt dus altijd zicht op waar de factuur zich bevindt. Behalve dit, zijn er nog veel voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking. Je hebt zicht op de actuele status van alle binnengekomen facturen. Digitale factuurverwerking kan gekoppeld worden aan financiële systemen en ERP-systemen. Bovendien is je administratie altijd up-to-date en kunnen facturen sneller en met minder fouten verwerkt worden. Dit alles reduceert ook de kosten. Overstappen op automatische factuurverwerking heeft alleen maar voordelen!

Kies voor digitale factuurverwerking met Xtendis

Met de digitale factuurverwerking van het software- en cloudplatform Xtendis bespaar je tijd op het invoeren, archiveren en raadplegen van facturen. Facturen worden automatisch herkend en ingevoerd in de financiële applicatie die bij jouw organisatie in gebruik is, digitaal verspreid door de organisatie en de gedigitaliseerde facturen worden centraal opgeslagen. Je hebt realtime inzicht in de status van alle facturen. De voordelen van elektronische factuurverwerking zijn aanzienlijk!

Demo factuurverwerking Xtendis (VIDEO)

In de video hieronder demonstreren we je digitale factuurverwerking met Xtendis. Beknopt tonen we de functionaliteiten; afvangen & herkennen, valideren & boeken en het dashboard.

Vul je e-mailadres in en bekijk de video

Wat zijn de voordelen van digitaal facturen verwerken met Xtendis?

 • 30-50% kostenbesparing dankzij automatische herkenning van factuurgegevens. Xtendis zorgt dus voor "scannen en herkennen"!
 • Uitgebreide koppelingsmogelijkheden met het financieel of ERP-systeem.
 • Facturen zijn direct opvraagbaar, vanuit Xtendis of rechtstreeks vanuit het financieel en/of ERP-systeem.
 • Kortere doorlooptijd facturen dankzij automatische workflow en digitale accordering door budgethouders.
 • Facturen archiveer je gegarandeerd veilig en onwijzigbaar.
 • Facturen zijn uitsluitend toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers.
 • Factuurherkenning op basis van vrije veldherkenning in plaats van templates.
 • Je hebt inzicht in de status van de facturen en bij wie een factuur in behandeling is.
 • Xtendis beschermt de facturen tegen calamiteiten zoals brand- en wateroverlast.
 • Je bespaart op fysieke archiefruimte.
 • Naast factuurverwerking is Xtendis ook inzetbaar voor andere documentoplossingen zoals digitale personeelsdossiers, postverwerking, contractbeheer, automatische verwerking van ontvangstbevestigingen et cetera.

Heb je vragen over digitale factuurverwerking of over Xtendis? Vraag dan hieronder informatie aan. We helpen je graag!

Vraag nu direct informatie aan!

Binnen één dag ontvang je vrijblijvend meer informatie over de voordelen van digitale factuurverwerking met Xtendis. 


Lees ons privacy statement als je wilt weten hoe wij met jouw gegevens omgaan