Scannen vanaf de werkplek thuis: geen probleem!

Het aantal documenten dat gescand wordt, is de afgelopen jaren sterk gedaald. Wij schatten dat momenteel (begin 2020) nog maar een paar procent van de dagelijkse aanwas in Xtendis bestaat uit gescande documenten. De rest van de documenten is al digitaal als ze in Xtendis worden vastgelegd.

  • Toch krijgen wij  van verschillende klanten de vraag hoe ze documenten kunnen scannen nu hun kantoor vanwege de Corona-crisis is gesloten en iedereen zoveel mogelijk vanaf huis werkt.

Bij gebruik van Xtendis is dat relatief eenvoudig. De belangrijkste uitdaging is dan om de papieren documenten bij iemand thuis te krijgen. Maar als dat gelukt is dan zijn er de volgende opties.

  • Documenten scannen met je telefoon. Hiervoor zijn talrijke apps beschikbaar, bijvoorbeeld CamScanner, OfficeLens en Turboscan.
  • Een (kleine) desktop scanner. Als het aantal documenten te groot is om met je telefoon te scannen, dan kun je een kleine desktop scanner of multifunctionele printer aanschaffen en die aansluiten op de USB-poort van je PC. Voor een paar honderd euro heb je een scanner waarmee je tientallen tot honderden documenten per dag kun scannen.

In beide gevallen, kun je de gescande documenten opslaan op je PC en vervolgens met de upload-knop importeren in Xtendis. Binnen Xtendis kun je ze dan verder verwerken zoals je gewend bent.

Als je vragen hebt over dit onderwerp, kun je uiteraard terecht bij Expansion Support.

 

Vraag nu meer informatie aan!

Binnen één dag ontvangt u vrijblijvend onze Xtendis-folder.