Informatiebeveiligingscongres 'Black Hat Sessions XIII'

Medison Gurkha, één van de bekendste bedrijven in Nederland als het gaat om informatiebeveiliging organiseerde 18 juni jl. de ‘Black Hat Sessions XIII’. Ewout Vermeulen, manager Implementatie, Support en Beheer bij Expansion, was bij dit congres aanwezig.
Voor één van de klanten van Expansion heeft Medison Gurkha uitgebreid testen en onderzoeken uitgevoerd om de veiligheid van de hosting van Expansion na te gaan (met overigens een positief eindresultaat tot gevolg).

Datacenter Expansion maakt gebruik van NaWas

Tijdens de Black Hat Sessions XIII gaf Alex Bik van internetprovider BIT en van de Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) heldere uitleg over hoe de providers in Nederland gezamenlijk hebben gezorgd voor een technische infrastructuur waarmee grote DDOS aanvallen kunnen worden afgeslagen. Hiervoor is een zogenaamde Nationale Wassstraat (NaWas) ingericht die op basis van analyses van het dataverkeer door providers geactiveerd kan worden. De NaWas zorgt er vervolgens voor dat het kwade dataverkeer wordt uitgefilterd. In de praktijk kan men binnen 30 tot 60 seconden het verkeer tot normale proporties terugbrengen zodat een aangevallen applicatie weer gewoon beschikbaar is en reageert op normaal gebruik.

Vanzelfsprekend maakt ook het datacenter van Expansion gebruik van de NaWas.

Benieuwd naar hoe de informatiebeveiliging bij Expansion verder is geregeld? Neem dan contact met ons op! Wij informeren je graag vrijblijvend over onze mogelijkheden.

 

Vraag nu meer informatie aan!

Binnen één dag ontvangt u vrijblijvend onze Xtendis-folder.