Expansion heeft sinds vorige week een Certified Information Systems Security Professional in dienst

Johan Blank, algemeen directeur en oprichter van Expansion, heeft vorige week de opleiding tot Certified Information Systems Security Professional (CISSP) succesvol afgerond. Hij heeft een aantal vragen beantwoord om de toegevoegde waarde van deze opleiding voor Expansion zichtbaar te maken.

cissp-logo-2-lines-1

Waarom heb je ervoor gekozen om een opleiding op het gebied van informatiebeveiliging te volgen?

Informatiebeveiliging is ook voor Expansion extreem belangrijk. Wij beheren grote verzamelingen documenten voor onze klanten en zij moeten er op kunnen vertrouwen dat deze documenten bij ons in goede en veilige handen zijn. Om hiervoor te zorgen hebben wij twee teams die zich bezighouden met informatiebeveiliging. Het ene team, Expansion security, richt zich op de organisatorische aspecten, infrastructuur voor Xtendis-Online en communicatie met externe partijen. Het andere team, de SIG Security (SIG=Specialist Interest Group), bestaat uit ontwikkelaars en richt zich op de veiligheid van de Xtendis software. Om deze mensen goed te kunnen ondersteunen en te kunnen helpen bij het nemen van de juiste beslissingen, vond ik dat ik mijn kennis met betrekking tot informatiebeveiliging moest vergroten.

Waarom heb je gekozen voor CISSP?

Het leek mij verstandig om ook aantoonbaar te kunnen maken dat ik bepaalde kennis heb. Bovendien vragen sommige prospects of wij iemand in dienst hebben die een formele opleiding met betrekking tot informatiebeveiliging heeft. Daarom heb ik gekozen voor een opleiding tot CISSP, Certified Information Systems Security Professional. Een opleiding waarin zeven domeinen van security- en risk management tot software ontwikkeling aan de orde komen.

Vond je het lastig om het examen te doen?

Tsja, het was al even geleden dat ik een echt examen gedaan had. Ik denk dat mijn afstuderen aan de TU Delft de laatste keer was dat ik een formeel examen deed. Bovendien wist ik helemaal niet wat ik kon verwachten en dat maakte het best lastig om het goed voor te bereiden. Het examen viel dan ook niet mee, het was best pittig en ben dan ook erg blij dat ik het gehaald heb.

Wil je meer informatie over ons informatiebeveiligingsbeleid? Neem dan contact met ons op via 010-4332306 of vul onderstaand formulier in.

 

Vraag nu meer informatie aan!

Binnen één dag ontvangt u vrijblijvend onze Xtendis-folder.