Migratie naar de Cloud

Xtendis is begonnen als een Windows Applicatie maar ondertussen door ontwikkeld tot een volwaardige Webapplicatie. Eén van de voordelen: de applicatie kan in de Cloud beschikbaar worden gesteld.

Wie ben ik?

Mijn naam is Ruben Ottink en als Systems Engineer ben ik betrokken bij migraties, implementaties en alles wat verder met Xtendis te maken heeft als het om hosting gaat. In deze blog belicht ik globaal de stap naar Xtendis in de Cloud. 

Software as a Service: de voordelen

'SaaS', voluit geschreven Software as a Service, is software die aangeboden wordt als een online dienst. SaaS wordt ook wel Software on Demand genoemd. Als er gebruik gemaakt wordt van SaaS dan hoeft de gebruiker de software niet zelf aan te schaffen.

De voordelen van Xtendis als SaaS-oplossing zijn legio, bijvoorbeeld geen interne hard- en/of software meer in beheer, geen zorgen om backups, beveiliging, updates et cetera et cetera. Het volledige beheer is uit jouw handen en in de handen van de specialisten van Expansion.

Overgang naar de Cloud, wat betekent dit voor mijn [IT] organisatie?

Voor de eindgebruiker zal er nagenoeg geen verschil merkbaar zijn tussen een lokale Xtendis installatie of Xtendis vanuit de Cloud. Voor jouw IT-beheer zijn er nog wel wat zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. 

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Xtendis in de Cloud worden documenten vanaf jouw interne omgeving verzonden over het internet naar Xtendis. Uiteraard gebeurt dit allemaal over een beveiligde https verbinding. Dit betekent dat de verbinding naar Xtendis versleuteld is. 

Binnen de organisatie moet het voor gebruikers mogelijk zijn om vanaf de werkplek met een browser direct in Xtendis kunnen werken. Ditzelfde geldt voor het aanbieden van documenten, danwel direct via Xtendis zelf danwel via een speciale Connector applicatie die de documenten upload naar Xtendis.

Expansion draagt bij aan veilige overgang van lokaal naar Cloud

Bij een overgang naar de Cloud zorgt Expansion in het geval van een migratie van de huidige lokale Xtendis omgeving voor de complete migratie en integratie van de benodigde lokale tools. Uiteraard doen wij dit in samenspraak met de IT organisatie zodat alles qua beveiliging op één lijn zit.

Zaak is dat ook vanuit de organisatie er op een veilige manier documenten worden verwerkt en geüpload naar de Cloud.

Het uiteindelijke doel is om Xtendis en de documenten overal en altijd direct beschikbaar te hebben en met de Cloud-oplossing van Expansion is dat doel bereikbaarder dan ooit.

 

pasfoto-ruben

Ruben Ottink

Systems Engineer

Vraag nu meer informatie aan!

Binnen één dag ontvangt u vrijblijvend onze Xtendis-folder.