Digitale transformatie; wat wordt hier nou precies mee bedoeld?

“Een blog schrijven over digitale transformatie, zou je dat willen doen?” werd mij gevraagd. Vanuit mijn rol als Sales Consultant van het document management systeem Xtendis, leidt dat dan al snel tot een betoog over het digitaal beschikbaar maken van documenten. Maar dekt dit de lading wel?

Informatiemaatschappij biedt nieuwe mogelijkheden

Dat onze samenleving in rap tempo verandert, is geen nieuws. Op het eerste gezicht lijken de toenemende automatisering en de voortschrijdende techniek hiervan de oorzaak. Kijk je beter naar deze ontwikkelingen, dan gaat het niet zozeer om de onderliggende techniek en de data. Belangrijker is het combineren van gegevens wat leidt tot informatie. Informatie waar moderne bedrijven hun bestaansrecht uit halen. Veel van die nieuwe bedrijven noemen we vervolgens “disruptive companies”, doordat ze de gevestigde orde hevig wakker schudden en business modellen op zijn kop zetten.

Denk aan het bekende voorbeeld Uber. Personen tegen betaling vervoeren doen we al jaren. De toepassing van nieuwe technieken en dit combineren met actuele informatie is nieuw. Hierdoor ontstaat een nieuw businessmodel dat flexibeler, en voordeliger is, maar vooral meer aansluit bij de behoefte van de doelgroep.

Maar er is volgens mij meer aan de hand. De stand van de techniek en de toegankelijkheid van informatie maakt het mogelijk om kennis te verkrijgen en te delen via enorm krachtige netwerken. Zo kan het zijn dat een slimme student in een uur meer marktkennis vergaart dan een CEO van een traditioneel bedrijf in een week via de bedrijfssystemen. De combinatie van (vrij) toegankelijke kennis en het verbinden van die kennis is zo krachtig, dat overal nieuwe kansen ontstaan. Volgens mij is het geheel van de veranderende visie op kennis en het delen ervan, daadwerkelijk waar de digitale transformatie over gaat. Wie deze ideeën interessant vindt, raad ik aan het boek Easycratie van Martijn Aslander en Erwin Witteveen eens te lezen.

Expansion en digitale transformatie

En nu terug naar Expansion. Wat kunnen wij in deze digitale transformatie voor jou betekenen? Expansion biedt jou houvast in de snel veranderende informatiemaatschappij. Ons document management systeem Xtendis biedt jou het raamwerk om jouw informatie, die vaak nog in documenten verankerd ligt, toegankelijk te houden.

Op welke manier jij invulling geeft aan jouw bestaansrecht als organisatie, is aan jouw creativiteit en jouw vermogen tot het combineren van die informatie. Zo zullen verzekeraars steeds meer informatie via hun sites beschikbaar willen stellen aan hun verzekerden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld schaderapporten, polissen et cetera. Het komt tegemoet aan de wens van de markt dat we zelfstandig 24/7 bij relevante informatie kunnen komen. Centrale vragen hierbij zijn:

  • Welke inkomende en uitgaande documentstromen heb ik?
  • Welke systemen heb ik daarvoor en zijn ze geschikt voor mijn (toekomstig) businessmodel?
  • Welke koppelingen wil ik leggen met andere systemen en netwerken?
  • Welke documenten wil ik digitaal bewaren, respectievelijk beschikbaar stellen?
  • Welke metadata wil ik opslaan of toevoegen bij de documenten?
  • Voldoe ik bij de bewaring en beschikbaarheid van deze informatie aan de wettelijke spelregels (GDPR)?

Expansion vormt de basis van jouw digitale transformatieproces. In deze snel veranderende informatiemaatschappij blijft wat ons betreft dan ook overeind: “Xtendis, Ieder document, direct beschikbaar!”

Wii je meer weten over hoe DMS Xtendis jouw organsiatie ondersteuning biedt in de digitale transformatie? Vul het contactformulier in en wij sturen jou graag vrijblijvend informatie.

 

marcel

Marcel Kuiper

Sales Consultant

Vraag nu meer informatie aan!

Binnen één dag ontvangt u vrijblijvend onze Xtendis-folder.