20 jaar Xtendis: van product tot platform

Vol trots kijken we alweer ruim 20 jaar terug naar onze allereerste Xtendis-implementatie in 1995. De zeven voorgaande jaren hadden we al veel kennis opgedaan bij de installatie van producten van derden. Door een groeiende implementatiebehoefte naar klantgerichte flexibiliteit en een eenvoudige gebruikersinterface hebben we destijds besloten een eigen oplossing te ontwikkelen.

De drie kernfuncties van Xtendis: documenten efficiënt opslaan, zoeken en raadplegen

Xtendis kwam in die tijd op de markt als een product om papieren documenten die gescand werden, digitaal te archiveren en te waarborgen. Om dit te bewerkstelligen was Xtendis uitgerust met drie kernfuncties, namelijk: ‘Opslaan’, ‘Zoeken’ en ‘Raadplegen’. Voor een digitaal archiefsysteem dekt dit de lading volledig. Echter bleek al snel dat onze gebruikers behoefte kregen aan meer documentgerichte functionaliteit zoals herkenning, geavanceerd zoeken, workflow en exportfuncties. En zo is DMS Xtendis steeds verder uitgebouwd als modulair systeem. Vanaf het allereerste begin hebben we altijd goed geluisterd naar onze gebruikers. Hierdoor is Xtendis door de jaren heen een stuk functioneler en nog breder inzetbaar geworden.

Eén centraal digitaal archief met onbegrensde mogelijkheden

Expansion had echter een groter plan met Xtendis. Xtendis moest dé oplossing zijn voor alle documentgerelateerde archiefvraagstukken binnen een organisatie. Hierin moest Xtendis de rol van hét centrale archief kunnen vervullen en daar waar mogelijk gekoppeld en/of geïntegreerd worden met één of meerdere bestaande applicaties en databases.
Om hierin te kunnen voorzien moest Xtendis evolueren van een statisch product tot een flexibel platform met onbegrensde mogelijkheden voor een digitale toekomst en dat is gelukt!

Duurzame visie

De visie achter de drie kernfuncties zoals eerder genoemd, is echter nooit gewijzigd. Hierdoor is Xtendis tot op de dag van vandaag nog steeds in staat is om ieder waardevol document te waarborgen en direct beschikbaar te stellen, ongeacht het volume. Met name dit laatste zorgt er voor dat steeds grotere en meer waardevolle documentverzamelingen aan Xtendis worden toevertrouwd en daar zijn we heel trots op. Het is inmiddels ondenkbaar geworden dat er een volwassen Nederlander is waarvan Xtendis geen informatie waarborgt. Of het nu een financiële transactie betreft, een bloedonderzoek uw pensioendossier of een factuur van uw telecom- of energieleverancier, Xtendis zorgt er voor dat deze informatie in veilige handen blijft.

Blijvend innoveren op het gebied van veilig archiveren

Gezien de technologische ontwikkelingen op het gebied van veiligheid blijft ook Expansion innoveren op dit vlak. Zo kiezen er steeds meer organisatie voor om de inloggegevens van medewerkers centraal te faciliteren en verwachten daarbij dat ondersteunende applicaties zoals Xtendis hier slim gebruik van maken. Het Xtendis platform ondersteunt inmiddels een breed scala aan protocollen. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een Portal, Windows, Google of Office 365 account, Xtendis weet wie je bent en weet welke documenten je mag vinden.
En ook bij het vinden én opslaan van documenten staat innovatie voorop. Al in 1995 werd gefantaseerd over het scenario waarbij een buitendienstmedewerker eenvoudig toegang kon hebben tot relevante documenten. Dat dit zou inhouden dat je met je telefoon al je documenten in Xtendis op een veilige manier vanuit ons optimaal beveiligde Datacenter kan raadplegen, leek futuristisch maar is nu gewoon een feit.

Platform Xtendis klaar voor toekomstige groei aan informatie

Door de inmiddels op services georiënteerde architectuur van Xtendis zijn de mogelijkheden onbegrensd geworden. Een grote diversiteit aan klanten maakt efficiënt gebruik van ons platform en zet onze web-services breed in om documentbehoeftes in te vullen op websites, klantportalen, bedrijfsapplicaties en mobile devices.

Door naast deze technologische ontwikkelingen de eenvoud voor de eindgebruiker in stand te houden blijft Xtendis breed en simpel inzetbaar. De komende jaren zal de informatiebehoefte explosief blijven stijgen en Xtendis is er klaar voor.

 

tom

Tom van de Kamp

Product Manager

Vraag nu meer informatie aan!

Binnen één dag ontvangt u vrijblijvend onze Xtendis-folder.