Expansion
Expansion
Expansion

WoodWing versterkt zijn Enterprise Information Management positie door een strategische combinatie met Expansion, ondersteund door Main

Zaandam, 15 Juni, 2021

WoodWing, een leider in het wereldwijd leveren van Content Orchestration oplossingen, heeft een overeenkomst bereikt met Expansion om zich aan te sluiten bij de WoodWing Group. Samen met de eerdere overname van Scienta, stelt de nieuwe bedrijfscombinatie de WoodWing Group in staat om haar Enterprise Information Management aanbod te verrijken met document management en archiveringsoplossingen, terwijl Expansion de mogelijkheid krijgt om haar Xtendis platform internationaal uit te breiden.

Expansion levert het Xtendis SaaS-platform, een platform dat wordt gebruikt om bedrijfskritische informatie veilig op te slaan, te organiseren en gemakkelijk toegankelijk te maken. Xtendis integreert met vrijwel elke primaire bedrijfstoepassing. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor digitale klant- of personeelsdossiers, het beheer van financiële informatie, factuurverwerking en kwaliteits- of recordmanagement. Expansion heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam (Nederland) en bedient meer dan 250 klanten, voornamelijk in de financiële dienstverlening, industrie, groothandel, onderwijs, gezondheidszorg en logistiek.

Zowel WoodWing als Expansion bevinden zich in het hart van de contentprocessen van organisaties en maken content en informatie op een efficiënte en veilige manier toegankelijk voor teams in en buiten de organisatie. Deze strategische combinatie stelt de WoodWing Group in staat haar productportfolio te diversificeren en daarmee toegang te krijgen tot nieuwe marktsegmenten op een manier die complementair is aan hun bestaande propositie. Bovendien kan de dominante positie van Expansion op de Nederlandse markt worden uitgebreid door WoodWing’s wereldwijde netwerk.

Ross Paterson, CEO van WoodWing: “Wij zijn verheugd om onze nieuwe collega’s, klanten en partners te verwelkomen in de WoodWing familie. Met de toevoeging van Expansion verrijkt de WoodWing Group haar productportfolio met extra cloud-based content management mogelijkheden waardoor we nog sterker zijn in de Enterprise Information Management markt. Na het toevoegen van Scienta’s content management en knowledge sharing oplossingen eerder dit jaar, zien we de toevoeging van Expansion als een geweldige volgende strategische stap in het verder uitbouwen van een internationaal toonaangevende Content Orchestration speler.”

Johan Blank, Founder/CEO van Expansion: “Spread our wings and fly away” zal de volgende stap zijn voor Expansion. We kijken er echt naar uit om samen te werken met de mensen van WoodWing en haar internationale ecosysteem om het gebruik van het Xtendis-platform uit te breiden naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. Deel uitmaken van de WoodWing-familie zal ons ook in staat stellen om bredere oplossingen te bieden aan onze huidige en toekomstige klanten.”

Het topmanagement van Expansion blijft aan boord en zal een belang houden in de bedrijfscombinatie.

Over WoodWing

WoodWing Software helpt merken, uitgevers en bureaus om content binnen teams te creëren en te beheren en via kanalen te publiceren. We bouwen oplossingen die geschikt zijn voor grote teams om efficiënt samen te werken aan creatieve processen, binnen gemakkelijk te beheren systemen. Klanten zijn onder meer Hearst, Forbes, Axel Springer, Coca Cola European Partners en Yamaha. Ga voor meer informatie naar www.woodwing.com of neem contact met ons op.

Over Expansion

Expansion is gespecialiseerd in Enterprise Information, Content & Document Management. Ongeacht tijd en plaats heeft u rechtstreeks toegang tot alle relevante documenten en andere soorten bedrijfsinformatie. De kracht van ons standaard SaaS-platform Xtendis ligt in de eenvoud en ongekende prestaties bij het beheer van grote aantallen documenten. Tot onze klanten behoren toonaangevende organisaties als ABN AMRO, Albert Heijn, Heineken en ICS. Voor meer informatie, bezoek expansion.nl, of neem contact met ons op.

Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een lange termijn horizon gericht op succesvolle partnerships met management teams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main heeft ca. € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van private equity professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Het huidige portfolio van Main Capital omvat snelgroeiende software- en SaaS-softwarebedrijven zoals Paragin, (NL, onderwijssoftware), FOCONIS (DACH, financiële services software), MACH AG (DACH, overheidssoftware), Textkernel (NL, HR-software), Exxellence (NL, overheidssoftware), WoodWing (NL, ECM/DAM software), Relyon (NL, Field Service Management), Alfa (SE, gezondheidszorg /overheidssoftware), Pointsharp (SE, veiligheidssoftware) Perbility (DACH, HR-software) Optimizers (NL, SCM-software), Assessio (SE, HR-software), GBTEC (DACH, BPM/GRC software), Onventis (DACH, procurement software), HYPE Innovation (DACH, innovatiemanagement software), cleversoft (DACH, RegTech), Enovation (NL, gezondheidszorg software), SDB Group (NL, HR-software voor gezondheidszorg), Jobrouter (DACH, BPM/WFM software), GOconnectIT (NL, GIS/FSM software), Inergy (NL, BI software), KING Software (NL, ERP/boekhoudsoftware), Artegic (DACH, marketing software), OBI4wan (NL, social media monitoring software), b + m Informatik (DACH financiële services software), ChainPoint (NL, SCM software) en Sofon (NL, CRM/CPQ software).

Succesvolle voormalige bedrijven die onder het leiderschap van Main aanzienlijk zijn gegroeid: RVC (NL, gezondheidszorg software), Connexys (HR-software), Roxit (NL, overheidssoftware), Axxerion (NL, facilitaire beheersoftware), Ymor (NL, APM-software), Onguard (NL, kredietbeheersoftware) en TPSC (NL, GRC-software voor de gezondheidszorg).

Einde persbericht

Heb je vragen over bovenstaand bericht? We staan je graag te woord. Neem contact met ons op via onderstaande knop: