Expansion
Expansion
Expansion

Op 1 oktober 2022 stopt Microsoft met de ondersteuning van Basic Authentication voor het IMAP protocol. Als u automatisch e-mails in Xtendis importeert vanaf een e-mailadres dat gebruik maakt van Exchange Online, bijvoorbeeld Office365, dan werkt dit hierdoor niet meer na 1 oktober 2022. Dit geldt ook voor E-mail imports die worden verwerkt door de DataEntry Module, bijvoorbeeld voor factuurverwerking. Om ervoor te zorgen dat uw Xtendis systeem e-mail kan blijven importeren moet uw Xtendis-systeem geüpdate worden naar Xtendis 6.10.9 of hoger.

Hieronder wordt een aantal scenario’s geschetst. Wij vragen u om te controleren welk scenario van toepassing is en vervolgens de geadviseerde actie te ondernemen. 

Xtendis-Online i.c.m. Exchange-Online

Als u gebruik maakt van Xtendis-Online dan hoeft u geen actie te ondernemen. Wij nemen contact met u op.

Xtendis draait op uw eigen infrastructuur i.c.m. met Exchange Online

Uw Xtendis omgeving moet geüpdate worden naar Xtendis 6.10.9 of hoger. Graag contact opnemen met uw accountmanager.

Ik gebruik geen Exchange Online

Voor zover bij ons bekend, kunt u voorlopig gebruik blijven maken van IMAP en basic authentication. Wij verwachten wel dat deze mogelijkheid in de nabije toekomst uit alle emailsystemen wordt verwijderd of op aandringen van uw security officer uitgezet moet worden.

Noodscenario

Als u geen actie onderneemt terwijl dat wel had gemoeten, dan stopt uw e-mail import op het moment dat de wijziging bij Microsoft is doorgevoerd (na 1 oktober 2022). U zult dan de betreffende documenten met de hand moeten importeren of in een folder moeten zetten waar zij automatisch geïmporteerd worden door bijvoorbeeld een Connector import. Niet fijn, maar een prima (tijdelijke) workaround.

Meer informatie

Meer informatie over dit onderwerp is beschikbaar op Microsoft.com: Deprecation of Basic authentication in Exchange Online | Microsoft Docs Of neem direct contact op met Expansion:

Aan de slag

Wil je ook al jouw bedrijfskritische informatie in één systeem?