Expansion
Expansion
Expansion

Xtendis is ontwikkeld om een geïntegreerd onderdeel te zijn van het informatielandschap binnen jouw organisatie. Daarbij maakt het niet uit of de oplossing uit de Cloud wordt afgenomen (Xtendis Online) of binnen je eigen netwerk draait. 

Voor de naadloze integratie met andere systemen is een Xtendis RESTful API beschikbaar.  Deze standaard koppeling is zelf documenterend, waardoor het relatief eenvoudig is om Xtendis vanuit andere systemen aan te roepen om documenten vast te leggen, op te roepen en te presenteren.  

De documentatie van de API bevat diverse voorbeelden van code uit verschillende ontwikkeltalen. Daarnaast zorgt Expansion altijd voor de ondersteuning door een ontwikkelaar. 

De API zorgt er voor dat koppelingen flexibel en versieonafhankelijk zijn. Bij wijzigingen, updates en upgrades van een van de systemen zal de koppeling altijd blijven werken. 

Voorbeelden van koppelingen die met de RESTful API gerealiseerd kunnen worden: 

 • Aanbieden van documentgegevens en documenten aan systemen en websites voor digitaal duurzame vastlegging. Xtendis ontlast andere systemen van deze beheertaak en zorgt er voor dat documenten conform alle wet- en regelgeving wordt vastgelegd. 
 • Aanbieden van documenten. Xtendis kan de door haar beheerde documenten tonen en/of als bestand aanbieden zodat een ander systeem of website het zelf kan tonen. 
 • Oproepen van documenten ten behoeven van de presentatie en weergave in andere systemen en websites. Bijvoorbeeld een relatiedossier tonen in een CRM applicatie of een klantdossier op een website.  

De voordelen van de RESTful API op een rij: 

 • Eenvoudig koppelbaar;
 • Flexibel en versieonafhankelijk;
 • Zelf documenterend;
 • Ondersteuning beschikbaar;
 • Inzetbaar voor verschillende soorten koppelingen.

Wil je meer informatie over de Xtendis RESTful API ontvangen? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in. Binnen één werkdag nemen we contact met je op.


  Aan de slag

  Wil je ook al jouw bedrijfskritische informatie in één systeem?