Expansion
Expansion
Expansion

Expansion en ISAE 3402 verklaring

Expansion doet er alles aan om (controleerbaar) duidelijk te maken dat ze zorgvuldig omgaat met jouw informatie(processen). Daarom zijn wij ISO 27001 gecertificeerd inzake informatiebeveiliging en alle procedures daaromtrent.

Wij hebben een belangrijke stap vooruit gemaakt: Expansion heeft in januari 2019 het ISAE 3402 type II certificaat behaald. (Expansion voldoet sinds eind 2018 ook al aan de ISAE 3402 type I). Deze internationale outsourcing standaard geeft jou vervolgens de garantie dat ook bij (externe) toetsing achteraf wordt voldaan aan de vooraf gestelde eisen: een meetbaar bewijs van effectiviteit.

Zowel vooraf als achteraf garantie op kwaliteit in dienstverlening!

ISAE 3402 is wellicht niet zo bekend als de ISO 27001 certificering, maar is desalniettemin zeker zo belangrijk. ISO 27001 geeft jou als klant al de garantie dat Expansion controleerbaar voldoet aan alle eisen en kwalificaties om op de juiste manier met jouw informatie om te gaan. De ISAE 3402 verklaring geeft jou ook achteraf de extra zekerheid dat dat ook daadwekelijk is gebeurd. Wij willen dat daar geen enkele twijfel over bestaat!

ISAE 3402 ondersteunt strenge regelgeving in financiële markten

De ISAE 3402 verklaring komt voort uit de steeds strengere regelgeving in de financiële markten. ISAE 3402 is inmiddels uitgegroeid tot dé standaard voor outsourcing. Zoals voor alle organisaties die hun informatiebeheer uitbesteden bij DMS-specialist Expansion. Bij deze vorm van uitbesteding wil je de garantie dat de serviceorganisatie betrouwbaar is. De ISAE 3402 standaard biedt uitgebreide mogelijkheden om over aspecten als risicobeheersing, informatiebeveiliging, privacy, anti-fraude maatregelen en continuïteit te rapporteren én deze rapportage te laten controleren door een externe partij. 

ISAE 3402: klant ‘in control’

Nu steeds meer applicaties worden aangeboden als Cloud Services of via SaaS-providers neemt de vraag naar ISAE 3402 verklaring toe. Klantorganisaties willen namelijk garanties op zaken als dataprotectie, fraudepreventie en bescherming van persoonsgegevens. Daarop hebben ze in veel gevallen echter maar beperkt inzicht in de beveiligingsmaatregelen van hun dienstverlener. ISAE 3402 speelt in op die behoefte: de klant is weer volledig ‘in control’. Expansion streeft altijd naar maximale zekerheden voor haar klanten en daar past een ISAE 3402 verklaring helemaal in.

ISAE 3402: strakke procedures en controle op naleving

ISAE 3402 verklaring kent twee verschillende types: Type I en Type II. Bij ISAE 3402 Type I worden alle maatregelen en procedures beschreven en vastgelegd; bij ISAE 3402 type II wordt de controle op naleving daarvan door een externe audit partij uitgevoerd en gecertificeerd.

Expansion is één van de weinige dienstverleners in de Nederlandse wereld van DMS die zich kan committeren aan deze ISAE 3402 verklaring. Daarmee onderscheiden wij ons opnieuw in de markt. Dat betekent voor jou dat je straks nog meer zekerheid krijgt op een juiste, betrouwbare en vertrouwelijke behandeling van jouw meest gevoelige informatie.

De belangrijkste voordelen van ISAE 3402 op een rij

  • Internationaal erkend
  • Verbeterd risicomanagement
  • Volledige controle
  • Controleerbare effectiviteit van maatregelen

Expansion heeft al dertig jaar ervaring in het implementeren van effectieve, betrouwbare en veilige documentmanagement oplossingen. Van die kennis en ervaring kun jij ook profiteren. Ook als het gaat om cloud-oplossingen.

Wil je jouw informatie veilig opslaan in de Cloud? Wij sturen je graag meer informatie toe over de uitgebreide mogelijkheden.

Aan de slag

Wil je ook al jouw bedrijfskritische informatie in één systeem?