Expansion
Expansion
Expansion

Trombosedienst voor het Gooi – Digitale archivering patiëntendossiers

De Trombosedienst voor het Gooi heeft ruim 5000 patiënten in behandeling. De patiëntgegevens worden vastgelegd in het patiënteninfomatiesysteem Portavita. De Trombosedienst maakte al gebruik van een ander digitaal archief en de documenten uit dit archief zijn geconverteerd naar Xtendis.

Koppeling met Portavita zorgt voor tijdsbesparing

De patiëntendossiers bij de Trombosedienst voor het Gooi worden gescand, in het digitale archief in Xtendis geïmporteerd en vervolgens voorzien van kenmerken. Dankzij de koppeling die is gerealiseerd met de database van Portavita worden de documenten grotendeels automatisch van de juiste zoeksleutels voorzien. Het handmatig invoeren van gegevens blijft hierdoor tot een minimum beperkt.

De koppeling zorgt er tevens voor dat voor iedere patiënt die in Portavita aanwezig is automatisch een dossier bestaat in Xtendis. Het dossier kan vervolgens worden teruggevonden op basis van het patiëntnummer, maar ook op dossierkenmerken, zoals de naam of de geboortedatum. Bovendien is het mogelijk om de digitale dossiers en documenten direct vanuit Portavita op te vragen.

Steeds meer trombosediensten kiezen voor Xtendis. Naast de Trombosedienst voor het Gooi maken ook Trombosedienst Den Haag, Medial, SALT en Trombosedienst Regio Eindhoven succesvol gebruik van Xtendis. Hierbij is het digitaal archiefsysteem niet alleen gekoppeld met TDAS; inmiddels zijn er ook standaardkoppelingen gerealiseerd met TRODIS.

Download de casestudy in PDF:

Download