Expansion
Expansion
Expansion

Alles op één pagina

Na de eerste keer inloggen ben je op het dashboard van Xtendis terechtgekomen. Op deze overzichtspagina vallen de grote navigatiebuttons direct op. Deze buttons zijn per gebruiker instelbaar en we zullen je later in deze informatiereeks laten zien hoe je hiermee jouw Xtendis omgeving kunt personaliseren.

Aangezien Xtendis je altijd de snelste weg naar documenten wil bieden, vind je op het dasboard de Snel documenten zoeken functie. Hiermee kun je op een willekeurige ‘term’ zoeken zonder je druk te maken over het documentkenmerk waarin deze term voor moet komen. Xtendis laat je direct zien hoeveel resultaten dit oplevert. Door voor ‘Toon resultaten’ te kiezen, word je naar de Zoekpagina geleid waar de resultaten worden getoond. 

Per archief én per documentkenmerk is ingesteld of deze functie beschikbaar is. Door in het zoekveld te gaan staan en met de pijltjestoets omlaag te klikken, zie je voor welke velden de functie beschikbaar is. Als je vervolgens een specifiek veld selecteert, wordt de zoekopdracht beperkt tot dat ene veld (zie hieronder).

Afhankelijk van de instelling van het betreffende veld, vult Xtendis de zoekopdracht automatisch aan met alle mogelijke resultaten waardoor de kans op een ‘lege’ zoekopdracht verkleind wordt. 

Persoonlijke favorieten

Als je een document regelmatig nodig hebt, dan kun je deze favoriet maken waardoor hij aan de linkerkant op het dashboard in de favorietenkolom verschijnt. Indien deze kolom niet zichtbaar is, dan is hij ingeklapt en weer zichtbaar te maken door linksboven op de drie streepjes te klikken. 

Om een document favoriet te maken klik je in het zoekresultaatop de ster van het desbetreffende document.

Xtendis toont het document nu als favoriet op je persoonlijke dashboard. Als je op het informatie symbool achter het favoriete document klikt, dan worden alle documentkenmerken getoond. 

Favorieten overal beschikbaar

Ook op de overige pagina’s van Xtendis, zoals de Zoekpagina, is de favorietenkolom op te roepen door linksboven met de muis over het woord Dashboard te navigeren. 

Volgende week gaan we een stap verder en laten we zien hoe je Xtendis nóg persoonlijker kunt maken

Aan de slag

Wil je ook al jouw bedrijfskritische informatie in één systeem?